Hemvärdering/Dödsbon&Hela hem


Hemvärdering

Hemvärdering är precis vad det låter som. Jan kommer hem till dig och värderar dina föremål. En hemvärdering är dock inte begränsad till att du måste värdera hela hemmet utan vi utför även hemvärderingar på allt från samlingar till enstaka föremål.
Ring oss så berättar vi mer.

En hemvärdering brukar väldigt ofta börja med att kunden kontaktar oss via telefon. Utifrån det bestämmer du tillsammans med Jan om han ska komma hem till dig för att värdera på plats eller om du kan komma in med dina föremål direkt.

Allt går inte att sälja via auktion – men vi hjälper även till att tömma ett helt hem. De föremål vi kan ge ett värde lägger vi ut till försäljning på auktion. Det vi inte kan sälja och som du inte vill ha kvar kan vi se till att det fraktas bort för återvinning. Det betyder att vi tömmer hela hemmet och kan även se till att det städas.

Du betalar ingenting för hemvärderingen som är helt gratis om du väljer att sälja föremålen på våra auktioner. Om du inte önskar sälja något på våra auktioner debiterar vi timkostnad+ resekostnad.

Från att du lämnar in föremålet till att det kommer ut på nätet dröjer oftast bara några dagar. Sedan är det ute på nätauktion mellan 7 till ca 14 dagar. Auktionslängden avgörs av vilken kategori föremålet tillhör, vissa föremål får inte ligga ute för länge medan andra föremål kräver en längre exponeringstid. I och med att föremålet visas för många intresserade köpare gör att föremålen får många bud och därmed höga slutpriser.

När föremålet är sålt får du en kommittentavräkning som är en specifikation på vad du kommer få utbetalt till ditt konto. Utbetalningen sker normalt inom 14 dagar efter att föremålet är sålt, under förutsättning att köparen betalat.

Det är svårt att göra det enklare än så.

Du når oss på tel 040-12 84 80, mobil 0708-925 115 eller 0708-965 455 (Hässleholm) mail info@garpenhus.se

Dödsbon & Hela hem

Att förlora en nära anhörig är ofta en omtumlande och smärtsam upplevelse. Mitt i sorgen och saknaden är det praktiska frågor som måste tas itu med. Funderingarna är många och beslut måste fattas.

Funderingar som vi ofta stöter på rör föremålens värde, vad som ska säljas respektive behållas och hur man blir av med föremål man inte vill ha kvar. Uppgiften kan bli övermäktig.

Vi möter dagligen människor som ställs inför dessa beslut. Vår mångåriga erfarenhet av antikvärlden och hantering av dödsbon garanterar dig ett professionellt och hänsynsfullt bemötande.

Vi på Garpenhus Konst&Auktion hjälper dig att hantera ditt dödsbo. Hur bestämmer givetvis du. Vissa vill ha hjälp med värdering och eventuell försäljning. Andra föredrar att vi tar hand om hemmet i sin helhet. Vad ni än väljer är vårt jobb att göra processen så smidig som möjligt för er.

Efter ett första telefonsamtal gör vi en kostnadsfri hemvärdering av dödsboet. Ni bestämmer om ni vill gå vidare till eventuell försäljning. Om ni väljer försäljning tar Garpenhus Konst&Auktion hand om hela processen.

Inget hem är för stort eller för litet för oss. För det praktiska kan vi göra något åt och det gör vi hela vägen.

Vi berättar gärna mer, ring oss i Malmö på tel 040-12 84 80 eller 0708-925 115. Hässleholm på tel 0708 965 455