Köpa och sälja hos oss

Att köpa och sälja föremål på Garpenhus Auktioner med vår samarbetspartners www.auctionet.com är enkelt!

Vill du sälja ett föremål eller flera kan du ringa oss, skicka ett e-mail eller komma in i vår visningslokal med föremålet/föremålen, så utför vi en kostnadsfri värdering. Vi gör sedan vårt yttersta för att få rätt köpare att hitta just Ert föremål.

Intresserade köpare välkomnar vi att surfa runt i de olika kategorierna på sidan och förhoppningsvis så hittar du något intressant objekt som du vill bjuda på. Det är enkelt att bjuda på ett föremål. Det är bara att registrera sig som kund hos oss (auctionet) (under rubriken ”Registrera mig”) och sedan sätta igång. Vinner du en budgivning och inte själv har möjligheten att hämta föremålet i vår visningslokal i Malmö så skickar vi självklart det till Er.

Våra onlineauktioner pågår på auktionsplattformen auctionet.com, och engagerar såväl privatpersoner som handlare runt om i världen. Auctionet är Europas ledande och största marknadsplats för konst och antikviteter, med över 50 auktionshus från Sundsvall i Sverige till Barcelona i Spanien.


Auctionet i siffror:

  • Över 50 anslutna auktionshus i Sverige, Finland, Tyskland, Spanien och Storbritannien.
  • Närmare en halv miljon registrerade kunder
  • Köpare från 111 länder
  • Över 1 miljon unika besökare varje månad
  • Över 1,25 miljoner sålda föremål
  • Över 200.000 bud varje månad
  • Vi har de bästa förutsättningar att koppla samman dina försäljningsföremål med köpare i hela världen
Dödsbo Simrishamn och Tomelilla

Kostnadsfri värdering

Vi erbjuder kostnadsfri hemvärdering, det vill säga att vi kan komma hem till dig och värdera dina föremål

Professionella Bilder

Med utbildad fotograf erbjuder vi professionella bilder på dina objekt som gör de rättvisande och framställda på ett korrekt sätt.

Förmånliga priser för frakt

Auctionet.com som tillhandahåller våra transporter packar föremålen på ett professionellt sätt så du skall kunna känna dig helt trygg att köpa, även om du inte själv inte har möjlighet att hämta i Malmö.

Enkelt och smidigt

Att köpa och sälja föremål på Garpenhus Auktioner med vår samarbetspartners auctionet.com är enkelt!

Marknadens bästa villkor

Villkor på Garpenhus Auktioner

Som säljare får du ett av marknadens bästa villkor (se ”Säljvillkor”). Dessutom kommer vi göra allt för att marknadsföra just ditt föremål på bästa möjliga sätt. Som köpare (se ”Köpvillkor”) har du många intressanta föremål att välja emellan. Vi lägger stor vikt vid att presentera alla föremål på ett tydligt och ärligt sätt och detta gör att du inte är tvungen att se föremålet i lokalen för att våga köpa. Lägg därtill våra mycket förmånliga priser för frakt. Artmove vårt transportör packar föremålet på ett professionellt sätt så du skall kunna känna dig helt trygg att köpa, även om du inte själv inte har möjlighet att hämta i Malmö.

För dig som köpare

Köpvillkor

Lagt bud är bindnande, dvs samtliga bud är bindande för budgivaren. Ett bindande avtal etableras mellan Garpenhus Auktioner och den budgivare som efter det att auktionen avslutats har lagt det vinnande budet (“Köparen”). Tillämpliga villkor för köpet framgår av dessa villkor. Som köpare betalar du 22,5% i provision på klubbslaget, samt en slagavgift på 80 kr inkl moms.

När det gäller konst och visst konsthantverk utgår en drote de suite/följerätt med en avgift på 5% när klubbslaget är över 2 220 kr. Denna ersättning betalar köparen. Droite de suite/följerätt utgår till levande konstnärer eller deras efterlevande i ytterligare 70 år vid vidareförsäljning av konst och vissa konsthantverksföremål. Vid föremmålsbeskrivningen noteras alltid om följerätt kan bli aktuell för det specifika objektet. Omfattas ett föremål av följerätt/droite de suite läggs detta automatiskt på fakturan.

Läs mer om droite de suite på www.bus.se 
Fullständiga köpvillkor 

För dig som säljare

Säljvillkor

Garpenhus Auktioner tar ut en försäljningsprovision om 22,5 % inklusive moms på det klubbade priset om inget annat avtalas + 62,50 kr i fotoavgift inkl moms.


Fullständiga försäljningsvillkor

Två olika tillvägagångssätt

Budgivning

Det finns två olika tillvägagångssätt för budgivning på Garpenhus Auktioner:

Alt. 1
Du skriver in ett bud som ligger direkt över befintligt högsta bud enligt budintervallen (se nedan). I budrutan står tydligt vad nästa möjliga bud enligt budintervallen är. Efter att du har lagt in budet får du direkt besked om du har högsta bud eller om du måste gå in igen och ytterligare öka Ert bud för att leda auktionen. Detta alternativ innebär alltså att du manuellt går in och höjer Ert bud varje gång du önskar detta under auktionens gång.

Alt. 2
Du kan istället skriva in Ert ”max bud” redan från början dvs vad du maximalt kan tänka Er att ge för föremålet när auktionen avslutas. Garpenhus Auktioner bjuder sedan automatiskt, för Er räkning upp till detta överenskomna ”maxbud”, men bara om det behövs. Detta innebär alltså att du får varan till lägsta möjliga pris, upp till Ert ”maxbud”. Självklart är Ert ”maxbud” dolt för övriga budgivare under auktionens gång. De ser endast det för tillfället högsta budet som ligger på objektet. Har du lagt ett ”maxbud” och kommer på att du vill höja eller sänka detta går det bra. Lägga bara in ett nytt ”maxbud” så ändras budet till Ert nya val. Du bjuder aldrig mot Er själv.Du behöver inte bjuda jämna belopp. Du kan bjuda t ex 350 kr eller 703 kr så länge det är högre än lägsta tillåtna belopp.

Vid två lika bud gäller detta; Den som lade det högsta budet först vinner auktionen.

Auktion Malmö

VI ERBJUDER ALLTID

GRATIS VÄRDERING